Diverse

Reikihealing – Helbredelse med fokus på holistisk energi

By September 19, 2020No Comments

Reikihealing er en behandlingsform som for alvor er kommet til Danmark, da der er praktiserende overalt i landet. Selvom Reiki går ind under alternativ medicin, er der alligevel mange der roser metoden. Reiki fokuserer på den indre energi og kan både give ro og balance, mens der samtidig er mulighed for at slippe af med visse skavanker.

Hvad er reikihealing?

Reiki er et koncept, der kommer fra Japan. Det er en sammensætning af to ord – rei som betyder ånd, og ki som betyder energi. Det handler altså om den åndelige energi, der bevæger sig rundt i kroppen, også kendt som livsenergien.

Ifølge reiki kan man både påvirke det mentale, det fysiske og det spirituelle igennem denne form for healing.

Reikihealing går ind under alternativ medicin, for der mangler stadig videnskabeligt belæg for effekterne.

Sådan foregår det

Reiki praktiseres primært ved håndspålæggelse. Reikihealeren vil altså placere hænderne på kroppen af patienten, mærke og overføre energien. Normalt vil patienten ligge ned og have et tæppe over sig, men der er flere måder at gøre det på. En session på en time er ret almindeligt. I løbet af de seneste par år er det også blevet almindeligt med fjernbehandling. Her er argumentet, at energien er universel, og at behandlingen selv kan udføres på afstand.

Fordele ved reiki

Reiki har til formål at balancere kroppens indre energi, samt overføre ny energi og stimulere kroppen. Når healeren placerer hænderne på kroppen, kan man efter sigende identificere problemer og blokeringer. Det hjælper med at få kroppen til at slappe af, samtidig med at de indre organer bliver stimulerede af livsenergien, og det skaber balance i kroppen.

Udover at give en fornemmelse for velvære, er der nogle patienter som oplever, at smerter og skavanker forsvinder. Videnskaben siger dog ikke helt god for reiki, da det er svært at dokumentere effekterne, så de fleste fordele er anekdotiske. Når det så er sagt, er reiki dog et område, som mange er interesserede i, så det er måske ikke urealistisk, at der vil blive forsket i det i fremtiden. Indtil videre kan det ses som et supplement til almindelig lægebehandling og terapi.

Leave a Reply